Logo Tuinberegeningaanleggen.nl

Waterbron

Een eigen waterbron in uw tuin

De afgelopen jaren is het steeds vaker nodig geweest om de tuin te besproeien. Lange droge periodes óf een korte periode van droogte waarin het extreem heet is zorgen ervoor dat uw tuinplanten en gazon water nodig hebben. Als tijdens het voorjaar en begin van de zomer erg droog is, is de juist de waterbehoefte van tuinplanten en bomen erg groot. Vanwege gebruiksgemak en de frequenter voorkomende droge zomers wordt steeds vaker gekozen voor een waterbron in de tuin zelf.

Er zijn grofweg verschillende mogelijkheden om uw tuinberegening van water te voorzien:

Waterleidingnetwerk

Een veelgebruikte methode als bron voor tuinberegening is het waterleidingnetwerk. Het is schoon water en blijft in principe stromen.

Lees meer over de aansluiting van tuinberegening op het leidingnetwerk

Eigen grondwaterbron

Bij afname van grotere hoeveelheden water is interessant om via een eigen grondwaterbron grondwater op te pompen.

Lees meer over de aansluiting van tuinberegening op een eigen waterbron

Regenwater

Nieuwbouwwoningen in Nederland worden steeds vaker voorzien van speciale hemelwateropslagtanks. Afhankelijk van de grootte van tank kunt u hier uit sproeien. Als de tank, in periode van droogte, niet meer van genoeg water kan voorzien kunt u overgaan op sproeien van leidingwater.

Oppervlaktewater

Indien er oppervlaktewater in de buurt is kunt u er voor kiezen om met behulp van een pomp dit water te gebruiken voor het beregenen van uw tuin.