
Een beregeningsinstallatie bestaat voor vrijwel alle tuinen uit een vast aantal onderdelen. Hieronder vindt u alle informatie over onderdelen / aandachtspunten bij een beregeningsinstallatie.
Geen enkele tuin is hetzelfde, ieder beregeningssysteem zal daarom ook verschillen. Over het algemeen bestaat het wel uit dezelfde onderdelen:
Voordat wij een beregeningssysteem aan gaan leggen hebben we al door middel van een beregeningsplan in kaart gebracht welke leidingen en sproeiers wij gaan gebruiken. Na de installatie stellen we de sproeiers af om het juiste gebied te gaan besproeien.
Hierbij letten wij op de volgende punten:
Sproeiers geven niet overal ‘evenveel’ water. Daarom zorg je ervoor dat sproeiers naar elkaar sproeier. Zo zorg je voor een evenredige bewatering. Dit wordt het head to head principe genoemd. Je gebruikt dan wel meer sproeiers, maar hoeft minder lang te sproeien.
Gazons besproei je met sproeiers, over het algemeen tuinplanten, struiken, hagen en bomen met druppelslangen. Voor grote bomen gebruik je ook speciale boomwortelbewateringsystemen.
Vooral als er grond- of oppervlakte water gebruikt wordt voor het beregenen van de tuin is het belangrijk om te zorgen dat er geen beregening van het huis of terras / bestrating plaatsvindt. Er kan immers een aanslag ontstaan. Bij het maken van het beregeningsplan houden we hier al rekening mee. Ook andere elementen in de tuin zoals schuren en schuttingen houden we het liefste droog.
Een volautomatisch systeem is ook toepasbaar bij u in de tuin! Laat uw gegevens achter via offerteformulier. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Als wij alle gegevens hebben ontvangen kunnen wij een eerste indicatie geven van de kosten van een volautomatisch beregeningssysteem. Na dit eerste contact komen wij indien gewenst bij u thuis om de situatie ter plekke te bekijken. Dan kan er tot in detail uitgewerkt worden wat voor systeem het best past bij uw tuin.
Klik hier om een offerte aan te vragen voor een beregeningsysteem