Logo Tuinberegeningaanleggen.nl

Automatisch beregeningsysteem

Een (vol)automatisch beregeningssysteem

Een (vol)automatisch tuinberegeningssysteem zorgt voor gemak en comfort in uw tuin. U bespaart tijd, hoeft niet meer aan het sproeien te denken tijdens een weekend weg of vakantie en bespaart geld. Immers een goed afgesteld systeem zorgt voor een langere levensduur van het gazon of beplanting. Er is minder onderhoud- of vervanging van beplanting nodig omdat de bewateringsbehoefte goed in de gaten gehouden wordt.

De beregeningscomputer wordt zo ingesteld door ons dat op vaste tijden er beregend wordt. Indien het nodig is zijn deze systeem ook met de hand gemakkelijk aan te zetten om tussendoor een of meerdere zones te besproeien.

Beregeningsschema instellen

Bij het aanleggen van een automatisch beregeningssysteem stellen wij deze voor u in.

Hier houden wij onder andere rekening met:

Sproeitijden

Wij stellen de computers zo in dat gewassen op de juiste tijd besproeid worden. Als we sproeien in de ochtend kan het gazon bijvoorbeeld eerder opdrogen zodat er geen schimmels ontstaan. De verdamping is op dit moment van de dag ook minimaal en er is geen kans op verbranding van gazons of beplanting.

Sproeiduur

De beplanting in uw tuin wortelen aan de hand van de hoeveelheid water en voeding die voor ze beschikbaar is in de toplaag van de grond. Besproeit u te kort, trekt het water niet dieper de grond in en zal de beplanting ook niet dieper gaan wortelen. Daarom is het belangrijk om de sproeiduur goed in te laten stellen.

Waterverbruik

De te gebruiken hoeveelheid water per sproeibeurt stellen wij af op uw tuin. Hierbij wordt er gekeken naar zon en schaduw grondsoort het type beplanting.

Beregeningssensor

Een beregeningssensor kan er voor zorgen dat er niet teveel gesproeid wordt. Deze sensor registreert de neerslag in de tuin en past daarmee de sproeiduur aan. Dit is niet alleen fijn voor de tuin, te veel water is immers niet goed, maar ook voor uw portemonnee.

Vrijblijvende afspraak?

Een volautomatisch systeem is ook toepasbaar bij u in de tuin! Laat uw gegevens achter via offerteformulier. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Als wij alle gegevens hebben ontvangen kunnen wij een eerste indicatie geven van de kosten van een volautomatisch beregeningssysteem. Na dit eerste contact komen wij indien gewenst bij u thuis om de situatie ter plekke te bekijken. Dan kan er tot in detail uitgewerkt worden wat voor systeem het best past bij uw tuin.

Klik hier om een offerte aan te vragen voor een beregeningsysteem